Sok boldog névnapot minden kedves
Ágnes nevű látogatónknak.

GymStick – zsírégetés és alakformálás univerzálisan

GymStick – zsírégetés és alakformálás univerzálisan

campus-plakat_20130506_01_gymstick_1500px

GymStick – zsírégetés és alakformálás univerzálisan

Biztonságos, hatékony, kicsi, könnyű és univerzális. Bárki használhatja, bármilyen edzettségi szinthez igazítható, és a kardiótól az erő-edzésig mindenre alkalmas: az ideális fitnesz-eszköz.

A Gymstick Finnországból érkezett hozzánk, a megalkotói két nagyszerű fitnesz-eszközt kombináltak egybe: a fitnesz-szalagot és a botot. A bot könnyű, de merev, a két végéhez pedig gumikötelet rögzítettek, a kötelek végén kengyellel. Ez teszi lehetővé, hogy a lábunkra húzzuk a gumi végét, és miközben a botot kézben tartjuk, végtelen variációs lehetőséget ad az edzéshez.

MÁJUS végétől GYMSTICK a Campus Klubban!

Mire jó?

Tényleg mindenre. Erőedzésnél kiváltja a kézi súlyzókat, de annál jobb is: a bot rögzítve tartja az ellenállást (tehát a gumikötelet), és így a sérülés veszélye nélkül, meghatározott pályán mozoghatunk, miközben az izmok kifejtik a munkát. A kardió-edzésben is remekül használható, a tánc-aerobiktól a küzdősportok izzasztó-szálkásító aerob edzéséig bármiben a segítségünkre lehet.

Hogyan kell használni?

Ha olyan edzőterembe mész, ahol Gymstick-et használnak, természetesen meg fogják mutatni, ha pedig magadnak vásárolod, oktató CD-t is adnak hozzá edzésprogramokkal. Nagyon könnyű használni, a lényeg az, hogy a botra úgy tekerd fel a gumikötelet, hogy a megfelelő ellenállást adja adott pozícióban. Például ha mindkét lábbal beleállsz a kengyelbe, és a válladra, a nyakad mögé helyezed a botot, miközben a két végét fogod, már csinálhatod is a kinyomásokat. Ilyenkor nem kell feltétlenül tekerni, mert eleve kifeszül a gumi. Ha viszont bicepszre dolgoznál, akkor a combok előtt tartod majd a botot, és azt emelgeted a mellkasodhoz – ez esetben fel kell tekerni a kötelet úgy, hogy leengedett állapotban is kissé feszüljön. Az ellenállás mértékét szabadon változtathatod, csak egy-egy tekerés, és máris mintha nagyobb súlyzóval dolgoznál.

Mik az előnyei?

Például, hogy könnyű maga a szerkezet, egyszerű használni, és nagyon sok mindent egyesít magában. Olyan módon fejt ki ellenállást az izmokra, hogy az izületeket nem károsítja, és minden edzést hatékonyabbá tesz, mintha kézisúlyokkal végeznéd. Ráadásul kapható teleszkópos bottal is, utazáshoz, valamint vízi verzió, amit aqua-fitneszhez lehet használni. A Pilates-edzéshez is kifejlesztették külön a Gymstick-kel végezhető gyakorlatsort, hiszen nagyon jól illeszkedik ebbe a biztonságos, egészséges és hatékony edzésformába.
Hogyan válassz gymsticket?

Az eszköz öt különböző nehézségi fokozatban kapható, így a céltól és az edzettségi szintünktől függően lehet választani közülük. Az ellenállás 1-30 kg között változik a gumikötél nyúlási képessége és a feltekerés kombinációjával. A különböző ellenállású gymstickek más-más színűek.

További infók a recepciónál, keresse kollégáinkat!!

Comments are closed.